lördag 3 september 2011

Jobba & Slita

Blev lite inspirerad av Lena Gerner av att prata om det här med att jobba. Jag började jobba redan i tolvårsåldern då jag städade hos en familj för några tior. Mamman i den här familjen var väldigt orolig för att hennes lilla bebis skulle drabbas av plötslig spädbarnsdöd så hon hade ett sånt här larm som gick igång om ungen slutade andas. Sen kom jag ihåg att hon blev arg på mig en gång för att jag inte kunde stryka blusar men jag var ju bara ett barn. Tycker kanske att det var lite väl tidigt att börja jobba i så unga år. Andra jobb jag har haft,  tidningsutdeare,cafébiträde, lagerarbetare, biljetförsäljare,glassförsäljare,hamburgerstekare, loggare, unt so weiter. Vad har ni haft för jobb? Vad är det värsta respektive det bästa? När började du på ditt första jobb? Sånt här är intressat tycker jag.

När jag får barn och de kommer upp i tonåren så får de gärna jobba extra men skolan ska ju alltid gå först så de får inte jobba ihjäl sig. Sen tycker jag att det är viktigt att man utvecklar sina intressen. Som t ex dans, eller fotboll eller hästar eller att spela något instrument. Jag är fortfarande bitter för att jag aldrig lyckades lära mig spela gitarr men än är det inte försent.

1 kommentar:

  1. Jag lyckades heller aldrig spela gitarr, jag la ner när man skulle lära sig barreackord. Men jag jobbade som tidningsutdelare då jag var 24, då kom det fram en man och undrade varför jag inte var i skolan som alla andra barn. Sen kom han tillbaks och då hade han köpt en festis med sugrör.

    SvaraRadera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.