fredag 9 september 2011

Three strikes and you're out

Var och fikade med en tjej som jag inte sett på hundra år minst. Vi var på Café Sodom på Bellmansgatan. Fik är så omysiga nuförtiden för alla envisas med sin macbooks. Annat var det förr i tiden då man satt med ett rit- eller skrivblock och skissade med kolpenna eller skrev med svart bläck. Men det är väl bara inse att man inte hänger med i utvecklingen!

Vi pratade om hennes graviditet och hur våra familjer har det och så.  Jag kom med en present för jag var så glad att se henne. Det var en skrivbok och en bok som heter från A till Bebis och handlar om just graviditet och havandeskap. Tur att hon inte hade fått missfall för då hade det nog blivit jobbigt.

Jo jag lyckades med ankbröstet. Det blev sådär mört och gött. Hemligheten är man bryner bröstet i mycket smör och sen grillar snabbt i ugnen. Granatäpplet och myntan ger en unik smakupplevelse mot köttsmaken. Jag hittade receptet i en bok av Nigella. Men jag följer aldrig recept slaviskt utan jag utgår ifrån dem.

Imorgon blir det kräftskiva i mitt barndomshem i Upplands Väsby. Jag får lite ångest när jag åker dit. Mamma dog ju där i köket. Förgiftad av alkohol. Hon hällde i sig en massa whiskey så dog hon av spritförgiftningen. Hon drack inte vanligtvis utan det var hennes väg ut ur det här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.