måndag 16 april 2012

Hälsomål

Hörni, jag gick ner hela 2.3 kg på två veckor iofs men ändå. Så jag kan ju om jag vill. Jag vet att jag slentrianmässigt har ätit en massa. Typ följt minsta motståndets lag när jag blir sugen osv. Men nu tänker jag såhär om jag ser en chokladkaka-diabetes, högt blodtryck, sömnapné, fula tältkläder, dålig hygien, socialt missanpassad.
Visst är det inte så enkelt. Man kommer  ju fortfarande vilja ha choklad nån gång då och då. Men det jag vill säga är att den smakar inte lika bra när man tänker på ovanstående grejer.

Jag har blivit en sån person jag inte ville bli. Jag drömmer om att vara hälsosam! Det mycket mer än det jag nånsin drömt om när jag var yngre. Nu vill jag MÅ BRA. Att själen är i harmoni med kroppen. Att man tar hand om sig själv och rör på sig. Äter nyttig mat och tänker positivt så gott det går. Jag kommer ju alltid att behöva äta mitt litium, men jag tror verkligen att risken att insjukna är mindre om jag tar hand om mig själv. Jag kanske når till mitt hälsomål om 5 år. Men då får det ta den tiden.

1 kommentar:

  1. Men det är ju en jättebra start Bea! Det är en fullt normal viktminskningshastighet faktiskt. Fortsätt kämpa nu. Kram!

    SvaraRadera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.