tisdag 13 mars 2012

Början på min novell

Baby, kör mig härifrån!


Stureplan mitt i natten en fredag kväll. Berusade kill och tjej-gäng drar fram mellan krogarna och klubbarna. Lisette står under svampen och rotar i sin väska. Var fan är min iphone och plånbok tänker hon? En paketerad binda flyger ut på marken och några mynt men det bryr hon sig inte om. Hon rotar och rotar. Fan borta! Hur fan kunde det hända. Ja hon stod ju och dansade inne på  V eller vafan det heter. Det är en speciell vipklubb och hon har glömt hur hon kom in men plötsligt var hon inne.Hon dansade och åmade sig mot en annan tjej, en plastikbimbo. Hon ställde ifrån sig väskan. Kan det vara då allt försvann?

Lisette fiskar upp en skrynklig 100 lapp ur väskan och i samma stund tittar hon upp där hon sitter på huk och hon möter ett leende. "Svarttaxi, billigt pris" säger leendet. Lisette säger först nej men leendet ger inte upp utan säger " Du kan få åka vart du vill för den där hundringen." Hon vill bara hem så hon kan spärra korten och allt.

I bilen- en sliten Mazda från 1989  sitter Lisette i framsätet. Leendet i förarsätet. Bilen stod parkerad på en bakgata. De tog ett tag att gå dit. Lisette tog av sig skorna för de skavde. Då lyfte leendet upp Lisette och bar henne sista biten till bilen. Lisette säger: Kör mig till Årsta torg! Okej säger leendet. När Leendet höll henne i sin famn kunde hon känna doften av hans billiga rakvatten och hur hjärtat slog hårt. Då kände Lisette hur det började pirra där nere. Hon skulle aldrig annars ha sett åt en kille som leendet. I vanliga fall drogs hon till killar med back slick som vaskade i baren på pappas kreditkort. Inte för att hon var särskilt fin men hon drogs till alt som hade en air av glamour för att det var en spännande verklighetsflykt . Men nu satt hon här med leendet och de guldbruna ögonen och det här kändes jävligt mycket mer äkta en all lyx i världen.

forts följer...

4 kommentarer:

  1. Jättekul att läsa! Du skriver jättebra! En fråga bara. Varför skriver du i presens? Det vanligaste är väl att böcker har förfluten form i perfekt. Det här är ingen kritik. Jag är bara nyfiken över ditt val. :)

    SvaraRadera
  2. Jo jag får mest inspiration från filmens värld. Ögonblicket som är nu. Men det finns ju inga regler och man kan ju variera perfekt med presens.

    SvaraRadera
  3. Javisst! Det är intressant att man tänker och gör på lite olika sätt. Skriv på! :)

    SvaraRadera
  4. Jättebra Bea!!! Fortsätt skriv!

    SvaraRadera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.