torsdag 8 december 2011

Fat chick blues

Kirurgen sa att jag får operera mig på villkor att jag måste sluta röka. Jag är ju helt frisk i övrigt om man bortser från den bipolära sjukdomen. Så när mina cigg är slut så fimpar jag förgott. Jag går på cold turkey utan hjälpmedel. Jag är 174 cm lång och väger 140 kg precis. Det är ju synd att jag som är relativt ung ska bära på så mycket övervikt. Jag ska få bo hos pappa ett par dagar efter operation. Hoppas att jag inte får några komplikationer! Måste äta pulver i två veckor sa han nu, det är för att man ska krympa levern så att inte den är i vägen när man opererar.

Igår såg jag "Let me in" den amerikanska remaken av " Låt den rätta komma in". Det dåliga var spelet och regin mellan flickan och pojken. Det var forcerat och stelt och det uppstod ingen magi. Det som var bra var specialeffekterna och scenografi och kostym.

Det blir ingen c-uppsats i år. Få se hur det blir nästa termin om jag skriver den då.

3 kommentarer:

  1. Härligt Bea, nu är det "bara" att ta tjuren vid hornen och sluta röka. Lycka till, jag följer dig.

    SvaraRadera
  2. Om du började gå upp en massa i vikt för att du började med en massa mediciner så är det väl dumt att tro att viktproblemen slutar för att du opererar dig?

    Mediciner kan förändra ämnesomsättningen och aptiten, när man mår dåligt kan man använda mat som tröst och det kan vara så att mat är det man unnar sig när man ska belöna sig själv. Då hjälper det inte att operera magen. Grunden till viktproblemen finns ju fortfarande kvar.

    Har du den diciplinen att du klarar av att äta pulver i två veckor så har du diciplinen att kunna gå ner i vikt på naturlig väg. Att operera magen är som att börja på terapi. Det kan kännas som att man löser ett problem genom att göra det gör man inte.

    För på samma sätt som att en psykolog inte kan lösa ens problem, utan bara vara bollplank till att man ska kunna lösa dom själv, så börjar kampen när operationen är klar. Kan man inte kontrollera sitt ätande innan så kan man antagligen inte göra det efter heller.

    SvaraRadera
  3. Anonym har missat helt att medicinerna gör att det är svårt eller rentav omöjligt att gå ner i vikt, förutom att man lägger på sig. Det handlar inte enbart om kontroll.

    SvaraRadera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.