lördag 22 oktober 2011

Surgery or not

Drömde att jag åkte skidor i alperna. Jag bodde i en fjällstuga i ett kollektiv med en massa människor jag inte kände från början. Det var en lycklig dröm.

Jag har tänkt över gastric bypass lite mer och gjort omfattande research och det jag känner är att man liksom inte vet vad som händer sen när folk blir gamla samt att många faktiskt går upp i vikt efter 5-10 år. Ja kanske inte till maxvikten men ändå då är ju inte operationen så effektiv som den vill påskina och lever inte upp till sitt syfte. Jag vet att en massa liv har fått sina liv totalförändrade efter en operation och att det har återfått hälsan och allt det där men ändå är jag skeptisk. Jag ska gå till mötet med kirurgen ändå. Så får vi se vad jag gör sen. Det är ju inte det att jag är dum i huvudet och inte fattar vad det är man behöver göra för att gå ner i vikt.

Min kompis säger att det inte passar mig att göra en sån operation eftersom jag inte gillar att bli tillsagd vad man ska göra. Kanske har hon rätt och jag känner också att efter en gastric bypass kan man ju aldrig lyxa till det heller. Inte äta trerätters tex. Då blir ju livet lite torftigt. För lever man hälsosamt så kan man ju lyxa till det om man någon gång bestämmer sig för att göra det men efter viktop är det typ kört. Ni får rätta mig om jag har fel. Vet inte om en operation är priset jag vill betala för att bli "smal".

Men som det är nu är jag så fet att jag inte kan knyta skorna och jag har svårt att få plats i stolar osv. Jag har urkass kondis och jag skulle ju aldrig kunna åka till alperna och åka skidor med denna fetma. Det är ju inte ett människovärdigt liv helt enkelt det jag lever nu. Men jag har ett träningskort och jag gillar egentligen inte chips och hamburgare och sånt utan grönsaker och fräsch mat. Så det borde vara lätt att gå ner i vikt. Ge mig lite pepp!!

5 kommentarer:

  1. Massa pepp härifrån Bea, du började ju på VV så fortsätt med det tycker jag, i kombo med träning. Du har ju redan kort. Försök prioritera träningen och maten, sätt ätandet i centrum så att säga - det är ju när man är hungrig som man äter dåliga saker, så om man ser till att äta riktigt på bestämda tider blir man mindre hungrig och får då inte lika lätt socker/fettsuget. Jobba på!

    SvaraRadera
  2. Nä jag tycker inte du ska göra ett sådant ingrepp.
    Det är ungefär som att fett suga sig, en genväg.
    Tyvärr kan du gå upp alla kilon igen.
    Jag känner många tjejer som är med i en "tjockisgrupp", en grupp till för de som har eller ska genomgå samma ingrepp.
    Med deras erfarenheter som facit kan jag inte alls komma på någon anledning till varför du ska göra det.
    Se till att hitta rätt hjälp och stöd för att orka ta dig till gym och orka stå emot alla frestelser. Det ÄR svårt att ändra sin livvstil men det går om man får rätt stöd på vägen dit.
    Du kan Bea, du kan.
    Du måste bara vilja jobba hårt under en väldigt lång tid!!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Tack för allt engagemang. Jenny jag har kass karaktär, jag gick självklart ur vv efter bara ett par ggr. Bra tips det där med fasta tider. Jag ska jobba med det verktyget lite mer. Jo jag har träningskort men det är svårt att komma iväg. Men jag får väl tvinga mig. För det går ju inte att bara ändra en sak utan man måste både träna och äta rätt.
    Anonym: Jag kan hålla med dig till viss del och jag tror att man egentligen inte löser problemet varför man äter så mycket genom att göra en operation. Man måste ju komma till roten med varför man äter för mycket. Det är nog det mest grundläggande. Kram!

    SvaraRadera
  4. Det är korkat att göra operationen. En svensk studie visar på att alla återfick sin fetma efter 10år. Då hade de inga tillgrepp att tillgå. Dessutom måste man äta jättelite de första 2 veckorna. Annars kan man paja allt. Sedan är det till att äta 1 barnmats stor portion varje 2-3 timmar. Portionen ska vara hela kostcirkeln och näringsrik.

    Förresten brukar jag cykla förbi dig på söder. Du måste lära dig att gå! Inte vagga fram i slow motion som du gör nu. Måste ta en evighet för dig att ta dig fram. Det var sagt i en högst välmening!

    SvaraRadera
  5. Ja men nu väger jag 140 kg och det är inte så lätt att gå normalt då. Jag vet att jag kommer att sluta vagga när jag går ner i vikt. Just nu känns operation som enda lösningen efter ett antal misslyckade bantningsförsök.

    SvaraRadera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.