lördag 29 oktober 2011

Black list

I natt drömde jag att jag var tillsammans med min drömkille. Vi var ute och körde en hel del han och jag. Vi gjorde utflykter till små hålor där vi bodde på bisarra pensionat. Det var en lycklig dröm att känna samhörigheten med en annan människa och vara alldeles nykär. Jo jag vill ha en familj och barn och allt det där. Det skäms jag inte för. Jag tjatar mycket om det jag vet. Det ligger väl på bloggens topp teman. Det och vikten. Sen kommer kanske bipolär sjukdom men jag skriver inte så mycket om det ändå.

Jag ska berätta vad som hände sedan jag drabbades av psykisk sjukdom.

1. Jag gick upp ca 65-70 kg på 6 år

2. Jag drabbades av tandlossning (tänderna sitter dock kvar efter superinsatser av Stockholms bästa tandläkare)

3. Ekonomin blev dålig

4. Började slarva med hygien och städning

5.Isolerade mig

Dessa saker skulle väl inte en levande människa knappt ens önska sin värsta fiende. Jag tycker att vården måste hjälpa folk som mår dåligt i tid så att de inte hinner utveckla psykisk sjukdom. För då blir det såhär. Alla går ju inte upp i vikt eller får tandlossning men man blir ändå stigmatiserad och ärrad av sjukdomen på olika sätt.

Nu börjar jag äntligen se en ljusning. Jag pluggar heltid på universitetet och jag ska flytta hemifrån efter att ha bott hos min pappa allt för länge. Vikten försöker jag ta ta i men det är inte så lätt och jag funderar på en operation. Men jag ska försöka att gå ner på egen hand först. Jag känner mig starkare och mer positiv och kan vara glad emellanåt. Jag duschar varje dag och borstar tänderna morgon och kväll. Så hygienen har blivit bättre också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.