fredag 28 oktober 2011

Take me!

Filmhuset idag igen. I lunchrestaurangen kom det fram en gubbe och sa" Jag heter Urban vill du dricka en kopp kaffe med mig." Jag gjorde det och han berättade om sitt liv och om sina filmmanus idéer. Ett manus handlade om en gubbe som varit ute på sjöss i 50 år så kom han tillbaka till Stockholm igen. Jag kanske inte ska berätta mer för det är ju trots allt Urbans idé och jag vill inte att den ska bli snodd. Kul att prata med lite nya människor. Jag pratar aldrig med någon där. Det är svårt att få kontakt med sina kursare och det känns som dom vill vara i fred.

Jag lånade manus till Eyes wide shut och en D-uppsats om Mulholland drive. Sen lånade jag lite böcker till min uppsats också. Så nu blir det fredagsmys med att läsa manuset och sen kolla på filmen Eyes wide shut för säkert tjugonde gången. Men jag tycker att den är så bra. Har ni tänkt någon gång på vad maskerna symboliserar? Det har jag gjort och jag tänker främst på den sociala masken. Dr Harford visar upp en cool fasad men han är livrädd att mista sin fru och sin sociala trygghet trots det ger han sig ut på denna odyssé in i det okända. Väl därborta på festen har alla masker på sig och han måste ta av sin mask inför alla. Så kommer hon och säger att hon ska rädda honom. Jag tycker att spelet är intressant. Ja jag spinner vidare på detta sen.

2 kommentarer:

  1. intressant du kan skriva, det är väl bra att du har ett intresse för något, lättare att uppnå saker o ting.

    Hur länge har du haft kontakt med katarinahuset, o vem är din BA, PAL är den/dem personen/erna bra? Skulle behöva någon som verkligen lyssnar, men om du haft kontakt där länge någon du vet som är tillräckligt ok? Tycker verkligen du kommit väldigt långt och väldigt duktig och inspirerande framförallt då du har en jobbig sjukdom men ändå lyckas med saker och ting, kämpa på du kommer lyckas med att gå ner i vikt och även få någon som verkligen tycker om dig och ser dig för den du är :) Kramar

    SvaraRadera
  2. Hej anonym! Jag har en som heter Karin Larsson och hon är bra. Hon har varit med mig i alla dessa år och hon bryr ju sig och vill att det ska gå bra för mig. Jag vet att jag har varit lite taskig mot henne men det har hon bemött på ett professionellt sätt. Hoppas att du får den vård du förtjänar. Jag tycker att Katarinahuset är helt okej men jag behöver specialist vård som kan bipolär sjukdom så därför flyttar jag till affektiva enheten om jag nu får det. Kul att du får inspiration. Om du vill kan ju du maila till mig om du vill ha mer utförliga svar för jag känner att det kanske inte är så bra att hänga ut personer med namn på nätet. beatrice.wahlberg@gmail.com

    Ja jag vill verkligen träffa nån men hittills har jag inte haft någon tur. Men man får ha tillförsikt och hoppas att det löser sig.

    SvaraRadera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.