tisdag 7 juli 2015

Konformitet

Jag var hemma igår och kollade på Lotta på Liseberg. VM i depp. Alla som var där var så käcka och glada. Man kräktes lite i munnen för att det bara blev för mycket. Jag klädde av mig alla kläderna och ställde mig i spegeln och betraktade min kropp. Jag försökte inte tänka något negativt utan bara iaktta mig själv. Jag kanske tycker att den här kroppen är jättesnygg om tio år när förfallet pågått ytterligare en tid. Man ska inte jämföra sig med andra. Det kanske var så att hon hade en snyggare kropp än mig men jag kanske var smartare. Jag är bra på att kritisera mig själv. Jag var i alla fall och tränade igår. En halvtimme på löpbandet fick jag ihop. Sen gick jag och åt mezebuffé i Farsta Centrum. Det kanske inte var det bästa matvalet efter träning. Men det var gott!


Jag känner mig ofta uttråkad på tillvaron och missnöjd med mitt liv. Jag vaknar så kollar jag nätet om vad som har hänt sen kanske jag dricker en kopp kaffe och äter en smörgås. Sen  tar jag en dusch och därefter går jag ut kanske till biblioteket. Jag känner att jag inte gör mycket om dagarna. Kanske skulle det kännas bättre om jag fick någon form av sysselsättning. I Farsta Centrum är alla människor så himla konforma. Det är klädda på ett sätt som är bekvämt och passande utan att sticka ut för mycket. Tråkiga Farstamänniskor! Man blir glad när det kommer nån som sticker ut. Jag är ju nonkonformist. Jag sticker ut.


Boken har jag inte skrivit på hur länge som helst sen skulle jag göra en film också. Jag kanske tar mig vatten över huvudet. 

4 kommentarer:

  1. Du är jäkligt duktig som går å tränar! Föredrar personligen att gå ut i naturen. Mitt tips är att gå ganska fort så man får upp flåset och samtidigt lyssna på dokumentärer på P3. Det är verkligen toppen. Man får motion men tänker inte på det och man lyssnar på nåt intressant. Nu senast lyssnade jag på dokumentär om Leila K. SR finns ju som app för smartphone om du har en sån.
    SÅ det var mitt lilla tips nummer 1. Tips 2 : Om man skiter i hur kroppen ser ut så är det svårt att gå och träna. Jag för min del kan se att min kropp knappast håller måttet enligt normen. Men vilken kropp gör det? Inte ens modellernas egna kroppar, de photoshoppas ju etc. Jag kan må dåligt över fläbbig röv ibland men uppenbarligen inte tillräckligt för att träna. Alltså : jag måste hitta annan motivation. I mitt fall : tänk på igenfettade ådror, cancer, demens, allt sånt hemskt som kommer sig av dålig kost och brist på träning. DÅ blir det fart på mig.
    Jag önskar dig lycka till med träningen och om du får för tråkigt : ta tunnelbanan in till stan pch gå på museum lr nåt! En kram till dig från en läsare!

    SvaraRadera
  2. PS. Vad jag menar är : du är fin och vacker, det är alla människor som inte är onda. Ditt utseende behöver du inte förändra, låt inte det bestämma över träningen eller vara din enda motivation. Utan försök motiveras av önskan att må bra. Nu kanske jag är hurtig likt Lotta på Liseberg, förlåt i så fall!

    SvaraRadera
  3. Tack för tipsen! Jag laddade ner SRs app och lyssnar nu på Leila K dokumentären. Intressant! Jag tror också på att man ska träna för välbefinnandet främst. Tack för att du läser min blogg och tack för de fina kommentarerna.

    SvaraRadera
  4. Tack själv! Bara kul att kunna ge lite tips! Dedär dokumentärerna på P3 är ju iofs ofta rätt deppiga, vissa klarar man inte av att lyssna på ens! Men det finns ju massa andra program. Bra tips att lyssna på tex kvällsekot medan man borstar tänderna eller diskar - ja vafan som helst som är trist! Ha det så fint!!

    SvaraRadera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.