fredag 5 juni 2015

MIxen

Jag tänkte komma igång och träna. Har ni några tips till en mycket tung person? Jag orkar inte ens gå några 100 meter innan jag börjar flåsa. Jag har en idé om att jag ska gå snabbt och bli svettig. Få se om jag pallar det.

Med mig så är det annars ganska så bra. Jag lider lite utav att jag är så sysslolös. Men efter sommaren ska jag komma igång med nån form av sysselsättning, Ofta känner jag mig så misslyckad. Men jag har ju varit sjuk. Numer har jag diagnosen Schizoaffektivt syndrom som är en blandning mellan schizofreni och bipolär sjukdom. Jag är med i en grupp som heter Schizoaffective disorder på Facebook. Det är mest amerikaner som är medlemmar på den sidan. Men man får mycket stöd, tips och råd. Det är en tjej där som har man och barn och är hela tiden så missnöjd och bitter över sitt liv. Det hjälper inte vad nån än säger till henne för hon har bestämt sig för att hennes liv är skit. Så vill iallafall jag inte bli. Jag har det rätt svårt och har mycket problem men jag tycker ändå livet är värt att leva.

Jo hej anonym som skickade länken till Mina två liv, Jag tycker den var rätt så intressant men de sjuka människor som det handlade om var ju ändå rätt välanpassade och förhållandevis normala. Jag hade velat se nån som mig som lever i utanförskap då man inte har jobb eller går i skolan. Jag har bara sett första avsnittet men ska se resten sen. Ann Heberlein är ju en väldigt framgångsrik person och har ju fungerat bra trots sjukdomen vilket jag inte betvivlar att hon har. Men hon är ju etablerad i samhället och är lyckad. Som sagt hade jag velat att hon pratade med nån som var på skuggsidan.


1 kommentar:

  1. Promenader är bra för att komma igång, jag har läst att man ska gå minst 45 minuter i jämnt och högt tempo (så snabbt att du kommer upp i andning och puls ordentligt) men å andra sidan är den bästa träningen den som blir gjord alls så om du inte orkar 45 minuter börja med kortare tider men du ska absolut inte sluta bara för att du blir andfådd. Simning och vattengympa är ju också skonsamt och hjälper dig att få upp flåset så att du kan vrida upp tempot på promenaderna. Jag rekommenderar vägen utmed Magelungen, bortifrån Farsta Strand bort mot Farstabadet, fin utsikt som man kan titta på för att få tankarna på annat håll när det är skitjobbigt att gå. Det går ju att gå hela vägen bort till Fagersjö utmed sjön om man skulle vilja, sedan kan man ta buss 165 hem. Eller så tar du bussen osvettig från Farsta (jag skulle inte vilja sitta på bussen genomsvettig iaf) till första stationen i Fagersjö och går därifrån. Det _är_ långt men hem måste du ju liksom, tough love. Lycka till Bea, hoppas att du får till lite viktminskning.

    SvaraRadera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.