lördag 12 januari 2013

Hjälp/Stjälp

Det finns fanastiska människor som jobbar inom psykvården men till syvende och sist så handlar det om att de utför ett arbete och att man är patient. Det blir en ojämn maktbalans man hamnar i beroendeställning. Då jag först kontaktade psykvården så undrar ju de vad mitt problem är och då visste jag inte det själv men nu har jag växt som människa. Kom ihåg att jag vaknade när en psykolog sa till mig som om jag var tre år gammal att jag var vilse i en skog och hon skulle leda mig rätt. Vem är det som är vilse  i skogen och vem leder vem rätt?

4 kommentarer:

  1. Mitt samtal till Patientnämnden för 7 år sedan gjorde mig nog till listad som "en jobbig jävel" men det har också gjort att ingen "vågar" behandla mig som skit - de vet att jag tar tag i saker och ting om det inte passar mig. Jag är påläst och känner mig själv, och försöker inte sneaka till mig knark. Jag överdoserar inte på mediciner och gnäller om att jag måste ha dem tidigare än mitt uttagsintervall, och jag ringer inte och förpestar deras tillvaro om jag inte behöver hjälp på en gång. Det har gjort att jag uppenbarligen ses som en "bra" patient, och jag har både behandlingsansvarig och läkare som jag älskar. De är superbra både var för sig och tillsammans. MEN... jag vet att jag haft tur också, det finns ju riktiga rötägg inom psykvården. Kram Bea.

    SvaraRadera
  2. Jenny jag har ju aldrig träffat dig i verkligheten men min upfattning om dig är att du är stark och står upp för dig själv. Jag är nog lite mer formbar. Visst finns det sadister!

    SvaraRadera
  3. Men jag kan slå tillbaka och då gör det ont.

    SvaraRadera
  4. Mena inte mot dig men om jag blir arg så blitr jag jävligt arg.

    SvaraRadera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.