onsdag 2 november 2011

Utdrag

Detta är lite av det jag skrivit än så länge. OBS  work in progress.


Fredag idag. Maja har dragit med Alma på klubb. Det är inne i centrum, man går ner för en trappa ner i en källare och där pumpar musiken fram. Maja är klädd i en regnbågsfärgad klänning med halterneck. Det annars så lockiga håret har hon dragit tillbaka i en knut. Alma är helt draperad i svart. Hon vill inte visa så mycket hud, kanske för att hon känner sig sårbar då. De beställer varsin öl vid den fullpackade bardisken. Alma får en knuff i sidan av någon som vill fram. Aj, det gjorde ont och får en tår i ögonen. Hon försöker få bort obehagskänslan genom att dricka stora klunkar öl ur flaskan som Maja ger henne. De står och pratar och dricker öl och tittar ut över folkhavet. En bekant till Maja och Alma kommer fram. ”Hej Adam” De kindpussas och Adam som är en trendig homosexuell ung man som har koll på allt i stadens nattliv tipsar tjejerna om en häftig fest i någon förort, tydligen en svartklubb. ”Vill du gå?” frågar Maja och Alma tänker och de diskuterar lite fram och tillbaka och dricker de upp sina öl och tar sig ut ur klubben och hoppar in i en taxi som står parkerad på gatan utanför.
Taxichauffören som är en medelåldersman i 55-60 års ålder har en bister uppsyn men är desto mer pratglad. Han börjar prata om Sverige och dagens invandringspolitik och Alma skruvar på sig efter chaufförens trista fördomsfulla utläggningar. Maja börjar bli alltmer förbannad. Ögonen smalnar av och hon knyter nävarna. Tur att hon sitter i baksätet annars hade gubben fått sig en rejäl smäll då han hyllar Sverigedemokraterna i hurtiga ordalag. Maja har fått nog: ”Asså nu håller du käft, vi betalar för att åka med  dig men det ingår inte i priset av vi ska behöva stå ut med ditt skitsnack.” Alma ser hur gubben också blir arg men han behärskar sig kanske för att han faktiskt vill behålla sitt djobb. Då var resan slut säger gubben och det blir avsläppta i ett industriområde i Solna.
Efter att ha gått i ca 15 minuter i höga klackar i kuperad terräng så kan man höra svag musik. Maja blir alldeles till sig och sprallig. Ja visste det vi är här nu. De kommer fram till en folkhop människor som ser tuffa ut. Det är mest killar i kamouflage jackor och sneakers. Dörren till själva klubben ser ut som en helt vanlig ståldörr. De går in och ljudet av musiken är nästan öronbedövande. Folk röker både ett och annat och dricker öl och vin i plastmuggar. Maja och Alma beger sig ut på dansgolvet de dansar och dansar och dansar. Alma känner plötsligt att hon blir trött hon orkar inte dansa mer. Hon tar tag i Maja som tycks orka hur länge som helst hon ser inte ett dugg utmattad ut efter att ha dansat i minst en halvtimme. ”Maja kom”. De lyckas ta sig igenom alla människor in på en toalett. Alma tittar på  Maja och lägger märke till hennes stora pupiller och det uppjagade ansiktsuttrycket. ”Maja har du tagit något?  Maja skrattar av Almas fråga. Hon börjar rota i sin väska och får fram ett vitt piller. ”Här det får dig att må bättre.” Alma tvekar först men sen plockar hon upp det vita pillret och stoppar i sin mun.
Det har gått flera timmar och Alma är alldeles svettig efter allt dansande. Maja har försvunnit. Alma känner hur allt börjar klarna lite men hon är fortfarande påverkad. Hon vet inte hur det gick till men plötsligt är han bara där. Hon ser ett par blonda lockar och ett par blå ögon.  Musiken dånar och de tar varandras händer. Han lägger en arm om hennes midja. De kysser varandra.
I hissen upp till lägenheten ser hon hur ung han är, kan inte vara mer än 19-20 år. De hånglar på sängen. Han sliter av henne tröjan och börjar suga på hennes bröstvårtor. Alma känner att hon inte riktigt är med på det som händer. Hon stöter bort honom. ”Vad är det?” säger han. ”Jag är törstig” säger Alma och går upp till kranen och hinkar i sig flera glas med vatten. Han har lagt sig i sängen och tagit av sig alla kläder när hon är klar. Hon sätter på sig ett nattlinne och kryper ned bredvid den unga killen. ”Ta av dig det där, jag vill se din sexiga kropp” hör hon honom säga.
De hade i alla fall kondom. Det var lite olika ställningar de prövade utan något vidare engagemang från Almas sida. Hon kände att hon ville ha det överstökat. Ja hon ville ha hon om till en början men sen när hon fick se hur pojkaktig han var och hon så mycket äldre så blev hon lite avtänd. De bytte nummer. Han hette Tobias men hon sparade honom som ”usch svara inte” i mobilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.