torsdag 3 november 2011

Natten är dagens mor

Möte med handledaren i morse. Hon sa att min arbetsplan spretade åt för många olika håll så jag fick korta av den lite och koncentrera mig kring hur kvinnliga nätverk profilerar sig i den manliga filmvärlden. Så min empiri blir skrifter och texter av nätverken. Sen backar jag upp mitt resonemang med annan litteratur. Det blir nog jättebra!

Jag tycker att det ska bli otroligt roligt att förkovra mig i detta ämne. Faktiskt! Jag är stolt över att jag kom på det själv. Det var tack vare den där producenten på Story som berättade om Dirty Diaries som är ett projekt med kvinnliga filmare som gör feministisk porr. Jag tycker egentligen inte att det ska behövas sådana här nätverk som Wift och Doris. Det borde ju vara självklart med jämställdhet! Men nu så är det a man's world vi lever i och tjejerna kommer i skymundan.

På eftermiddagen var jag på jobbmöte och jag har fått några fasta tider så jag jobbar ca 15 timmar i veckan. Det känns tryggt då behöver jag inte oroa mig över att inte kunna betala hyran i varje fall.

Inombords känner jag mig glad och som jag har hittat mig själv. Visst är det mycket som måste fixas till men jag känner att jag är i förenlighet med min inre styrka. Jag vet att jag är bra på många sätt och vis. Visst har jag fel och brister som alla andra men de är ju även dessa som gör mig till en unik individ. Varje dag utsätts vi människor för prövningar i stort och smått. Vi ska lära oss något och att leva är att ha problem. Så fort man går ut så får man ju problem! Min dag idag handlade om just lärdom. Jag mötte ett antal personer som varken är min vänner eller tillhör min familj. Handledaren på universitetet, boendestödjaren, cheferna på jobbet och körskolläraren. De kom i min väg för att jag ska utvecklas och uppnå mina mål. Dagens misstag var kanske att komma lite oförberedd till universitetshandledaren, att komma för sent till körskolan och vara lite hafsigt klädd när jag mötte cheferna och bara vilja prata om andra saker med boendestödjaren än det han är där för. Men jag valde att göra som jag gjorde och det får ju självklart konsekvenser. Men man kan ju alltid tänka att man ska göra bättre nästa gång! Slutsats: jag tror att det är bra att analysera dagens händelser så att man känner att man kommer vidare. Det finns alltid nya möjligheter som visar sig. Natten är dagens mor.

1 kommentar:

  1. Det är bra att analysera, EN gång. Jag har så jävla lätt att fortsätta älta misstag, oavsett om de är små eller stora. Som om man skulle kunna göra om något som redan hänt? Jag hoppas att du inte ältar småsaker som jag, det är verkligen inte kul eller bra. Jag försöker nu det här med mindfulness och det funkar bra tycker jag, svårt men bra när det går. Kram på dig och lycka till med allt arbete.

    SvaraRadera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.