tisdag 15 maj 2012

Jag och den andra

Rasism. Smaka på det ordet. Det är ett ord som väcker många känslor. Jag är inte rasist men....Kom och tänka på detta när jag satt på ett café. Vi var bara vita vi som satt på uteserveringen och så kom det fram en romsk kvinna med en mugg och alla bara avhyste henne som hon var en råtta. Folk jag känner säger att de bara ger pengar till svenska uteliggare för de där romerna kommer ju från Östeuropa och är organiserade i ligor säger de. De har de hört eller de VET att det är så. Haja vad rasistiskt och döma ut ett helt folk som tjuvar och gangsters.

Jag går ofta förbi när jag ser en tiggare eftersom de är så många men den här gången skänkte jag iallafall kvinnan en blick. Hon fick en tjuga till två hamburgare på McD( Hon talade italienska och jag är ju filmnörd och kan lite efter att ha kollat på italiensk film) också om det nu visar sig att pengarna går till nåt annat så spelar det ingen roll. 

Ja men om det nu är så att de är med i tiggarligor så är de i varje fall människor som måste stå där dag som natt. Tycker man kan visa lite medmänsklighet. Men nu ska alla bara göra karriär och tjäna pengar.

8 kommentarer:

  1. Fundera på hur en gammal östeuropeisk eller sydamerikansk kvinna/man har lyckats få ihop tillräckligt med pengar för att ta sig hela vägen hit. När man reser till exempelvis sydamerika så finns där också östeuropeiska tiggare....i massor! Hur i hela friden har de råd att ta sig hela vägen DIT?

    Nä, jag skänker pengar till "svenska" tiggare för deras situation grundar sig ofta i missbruk och psykiska sjukdomar, det kan man inte döma någon för. Jag hjälper hellre "vårt" folk först.

    SvaraRadera
  2. Ibland när jag har tid så går jag med den som tigger och köper en macka och en kopp kaffe eller nåt annat att dricka. Jag ger dem inte pengar för det går 99 ggr av 100 till sprit eller knark. Det fanns en man med två hundar som brukade sitta i gången vid Centralen, honom köpte jag hundmat till och gav. Hellre det än pengar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ger hellre pengar till en missbrukare så att h*n slipper fixa pengar genom att göra inbrott i någons hem, sno någons bil eller råna en åldring. Att vara socialt utslagen är inte ett val. Att vara beroende av något är heller inget val eller något man ska dömas utefter.
      Får de en macka kommer de ändå tigga vidare för att få pengar till nästa kick. Vi kommer inte få personen att bli kvitt sitt missbruk genom en macka.
      Nä, hellre hjälper jag som sagt en missbrukare än något organiserad verksamhet som flinar åt era små gåvor och gör sig av med sina uttjänta tiggare.

      Radera
  3. Ja men vad fan min poäng är att om det nu är så att det lotsar runt i världen av gangsterbossar eller vad man ska kalla dem så är det ju ändå ett sätt att hjälpa och ge dem pengar så att de klarar sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så att dom klarar sig? Dom får ju inte behålla en spänn av vad du ger dom. Du skänker pengar till människor som satt i system att utnyttja fattiga och svaga. Grattis. Köp knark också så kan du stötta ännu fler av den sorten! Naivt!

      Radera
  4. Håller verkligen med dig i allt du skriver i det här inlägget. Usch för all misstänksamhet och cynism. Det är en kall värld...

    SvaraRadera
  5. Ja jag antar att det bli rätt misshandlade om de inte kan visa ihop att det fått ihop några slantar. Det är mitt sätt att hjälpa till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis. Vi vet ingenting om deras situation. Ingenting! Är det inte bättre då att faktiskt skänka några surt förvärvade slantar?! Jag tror inte att NÅGON som faktiskt inte behövde pengarna (oavsett anledning) skulle välja att tigga. Det verkar inte SÅ jävla kul. Dessutom - om de nu köper alkohol för pengarna, vilket vi också bara kan anta, aldrig veta - om det gör deras dag drägligare, varför inte låta dem köpa det? Hell, det kanske hjälper dem att stå ut en iskall natt?

      Radera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.