fredag 6 september 2013

Hjälpa sig själv

Var närvarande på läkarmötet idag med den kvinnliga läkaren som vikarierar för min ordinarie som enligt uppgift skriver på sin doktorsavhandling om något som rör bipolär sjukdom. Eftersom jag vet vad han heter han kan ju jag begära ut en kopia av avhandlingen från institutionen. Han har inte disputerat än. Att disputera innebär att i princip vem som helst får dyka upp och kritisera avhandlingen. Jag har ju inte läst den och jag tänker inte dyka upp på hans disputation. Men läser gör jag gärna i utbildningssyfte. Jag är ju inte läkare själv så mycket framstår väl som rent fikonspråk för mig. Men vissa saker förstår jag nog.

Den kvinnliga läkaren jag träffade idag sjukskrev mig en månad till och så skrev hon en remiss till Ersta Sjukhus där de genomför gastric bypass operationer. Hon tyckte jag verkade må bättre.

Jag är så trött. Jag sover mycket. Fikade idag med en relativt nyvunnen bekantskap i Gamla Stan och det var mycket trevligt. Sen lagade jag köttfärsås med svamp och körsbärstomater och spaghetti. Det var gott. Psyket i all ära men man får helt enkelt hjälpa sig själv och skapa sig en dräglig tillvaro.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.