måndag 28 april 2014

Skrivandet

Jag har börjat skriva på min roman. At last! Det tog några år att låta idén mogna till sig men nu kommer det ut som ett rinnande vatten. Jag har skrivit snart 3 sidor. Jag beräknar att bli klar om ca ett halvår med det första utkastet. Det är lite självbiografiskt men så klart en fiktiv ram kring det hela och påhittade namn såklart. Jag har döpt huvudpersonen till Alma. Jag heter faktiskt så i andra namn. Så det känns inte helt långsökt och inte så tillgjort.

Jag ska självklart göra allt  min makt för att få den publicerad och det är ju inte det lättaste har jag hört. Men jag tror att det är bra för självförtroendet att ägna sig å något projekt man kan växa med och utvecklas. Jag tror jag kommer vara jätteglad och stolt den dag manuset är klart.

Det är en sorts olycklig kärlekshistoria mellan två personer som inte riktigt får till det. Men fokus i romanen är de som människor och deras uppväxt och bakgrund och vad som är format dem till de individer de är. Jag kan skriva och finner glädje och njutning i denna sysselsättning. Många författare slutar blogga då de etablerat sig men det kommer jag aldrig att göra! Jag trivs med att blogga. Det hjälper en att sortera tankarna och man övar sig även på att skriva.

Igår rensade jag datorn på minst flera tusen virus. Det var spionprogram och fan och hans moster. Det är såna företag som vill veta vad man har för surfvanor som sprider skiten. Skönt att det är borta. jag hade även ett virus som omdirigerade mig till casino och porrsajter när jag skulle nånstans på nätet. jag lyckades bli av med detta . Jag betalade några hundra för detta men det var det värt.

Ska iväg till bibblan idag och så ska jag handla lite mer saker till kalaset som är nu på lördag. Jag ska köpa chips, nötter och andra goda snabbt. Samt mineralvatten och läsk. Tror det kommer ca 15-20 personer under hela dagen. De äldre kommer först och de yngre lite senare. Jag har sagt att de får ta med sig eget dricka men jag har lite alkohol att bjuda på. Har faktiskt lagt ner ganska mycket pengar på Systemet för det här.

Läste en bloggartikel om snuskföretaget American Apparel. De utnyttjar unga tjejer på alla sätt och vis. Det känns ju lagom fräscht. Jag handlade ett par tights och handledsvärmare där en gång men det var superdålig kvalitet och grejerna föll ihop efter typ en tvätt. Jag ska aldrig handla där nåt mer mest för att det är ett sexistiskt skitföretag med ruttna värderingar och noll moral. Läs denna tjejs berättelse om hennes tid på AA på Genusfotografen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.