fredag 11 april 2014

Åttiotalet

Tvättar just nu. Det går ju ganska fort och det är ju skönt. Det är en konst det där att komma igång med ett arbete eller projekt. Jag har inte börjat skriva på uppsatsen på allvar än. Jag tänkte att jag skulle läsa lite nu idag. Jag har lånat post feministisk litteratur.

Igår beställde jag smörgåstårta samt chokladmoussetårta till födelsedagsfesten som går av stapeln om ca tre veckor. Smörgåstårta får mig att tänka på 80-talet. Jag var ju bara ett barn då men jag kom ihåg att just smörgåstårta var populärt vid fester och andra tillställningar. De var ju mycket som var bra med 80-talet. Det här att det typ bara fanns två tv-kanaler och att alla därför följde samma tv-serier. De var inne att inreda med växter. man hade piedestal, blomlådor och spaljéer. Det är ju inte lika inne längre, Nu ska allt vara så förbannat avskalat. Sen att de fanns Televerket och Posten och ett Apotek och att allt inte var uppköpt. För att hylla socialdemokratin en smula inte för att jag brukar rösta på sossarna men det var ändå en stabilare struktur. Att man stämplade sin remsa och att det inte fanns såna här access kort som vi kör med nu.

På 80-talet jag på dagiset Ritblocket i Upplands Väsby. Då fanns det inga könsneutrum utan allt var uppdelat blå för pojkar och rosa för flickor. Åh vad nostalgisk jag blir. Vad minns ni av 80-talet? Vad var bra och vad var dåligt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.