söndag 19 januari 2014

I morse

Vaknade i morse och hade drömt mardrömmar som vanligt. Jag blev hjälpt med dusch och på med kläder. Har nämligen ont i vänster arm så jag behöver lite assistans. Här är tråkigt att vara som sagt men jag förstår varför jag är här och det är för att jag blev psykotisk och sjuk. Nu har dock tvångsvården upphört så att jag är här frivilligt. Det var någon utav er läsare som sade att det var konstigt att man först inte får nån hjälp sen blir man inlåst. Inget mellanting. Jag håller med. Det är konstigt hur segt det fungerar man får medicin men ingen terapi. Man går runt och mår dåligt men får ingen hjälp. Vad är det för hjälp man ska få då? Ja kanske mer att man har en annan inställning till patienterna istället för att fastställa medicinsk diagnos utreda vad som ligger bakom reaktionen osv. Att man talar med patienten och behandlar denne utifrån ett annat förhållningssätt en enbart medicinsk. Jag upplever att man bara blir nerdrogad. Visst hjälper medicinen men man får ju många hiskeliga biverkningar det inte pratas så mycket om.

3 kommentarer:

  1. Men alltså... jag förstår bara inte :menar du att du inte får någon terapi alls? Det låter vansinnigt! Du skulle väl behöva en bra terapeut och kontinuerlig kontakt med henom? (Jag menar, vem behöver inte det, men du förstår vad jag menar.) Kan du inte be om att få en terapi-kontakt??!!

    SvaraRadera
  2. Jag har bett och bett men inte fått terapi. Jag ska be om det. Klart att jag borde få det!!

    SvaraRadera
  3. Så har jag förstått Moderat vården ;) Man lägger helst inte ner pengar på det som tar lång tid då det tar tid med terapi och att staten ska betala tycker de är för mycket så de ser helst tid att lösa det kortsiktigt och då får man det akut oftast i form av medicinsk/tvångsvård/Förvaringsvård ett tag och så går det i en ond cirkel.. (har varit med ett tag så vet hur det brukar vara/börja/sluta)
    Jag har varit länge också samma sak här, om du har råd tycker jag du själv ska betala din terapi men var noga med att kolla runt flera och känn efter så du får en "vettig" som bryr dig om verkligen :)
    Jag har gett upp på den statliga helt och hållet det är de som är lurendrejeri;)
    De säger att man måste kunna vara motiverad och kunna hålla ett terapikontrakt och gå på Öppenvården då funkar statens terapi..
    Men ge inte upp om du verkligen ändå vill ha statlig vård för du har rätt till det som alla andra men man måste vara frisk för att kunna orka vara sjuk (om du förstår vad jag menar)? Stå på dig ge inte upp och se upp för alla "värstingar"
    Många Kramar

    SvaraRadera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.