måndag 19 november 2012

Medicinsnack

Ett tag var min intellektuella kapacitet i jämbördig nivå med en guldfisk. Jag orkade inte ens läsa rubrikerna i tidningen. Det är ett under att jag förmådde mig att blogga även om bloggen inte på något sätt är svår. Jag tror det beror på medicinen abilify som har plockats ur min ordination att jag nu kan läsa en hel dagsstidning och faktiskt komma ihåg vad artiklarna handlade om. Jag åt 15 mg abilify om dagen och det ska vara en stämningstabiliserande medicin men med den följer biverkningar som dimsyn och trötthet står det i fass. Nu står det inte just koncentrationssvårigheter men jag tror ändå att det har med abilify att göra för besvären upphörde ju när jag slutade med medicinen. Det var egentligen ett misstag att jag slutade för jag äter ju medicin från sån här apodos eller strips som det också kallas och en dag så märkte jag att den lilla beiga tabletten var borta jag trodde det var en engångsföreteelse och tänkte att den skulle komma tillbaka men den gjorde inte det och då sa jag faktiskt till min läkare för jag kände mig skyldig att göra det och då hade jag gått utan abilify i två veckor och då tyckte han att det var onödigt att sätta in den igen om jag ändå mådde bra. Så nu har jag varit utan abilify i några månader och det känns bra. Jag "går" bara på lithionit. I don't need drugs, I'm high on life. Lithionit är den mest effektiva medicinen mot klassisk bipolär sjukdom som finns på marknaden idag.  En annan medicin är Lamictal som även ges till epileptiker. Men Lamictal är mest effektiv med bipolära som har övervägande problem med depressíoner. Lamictal måste trappas upp efter ett jämnt och regelbundet schema då den sätts in. Dessutom så kan oplanerade gravididiteter ge förödande konsekvenser med fosterskador. Visst ska man helst inte äta litium under graviditet men det är inte lika stor fara som om man är ovetandes gravid på Lamictal.

Jag vet att jag inte kanske tar det här med att äta medicin på allvar. Jag kan ofta missa doser och tom glömma att hämta ut den från apoteket. Men jag inser att den är livsviktig om om jag inte åt den vore jag nog död.


1 kommentar:

  1. Jag äter ju Lamictal och du har helt rätt i att den funkar bäst på depressionsdriven bipo. Därtill har den visat sig ge bäst effekt på snabbpendlande bipo, som jag har.
    Skönt att du klarar dig utan Abilify nu. Kram Bea!

    SvaraRadera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.