tisdag 5 mars 2013

Jobb och partner

Om jag får lov att klaga lite på alltings jävlighet. I såna här livsstilsmagasin så utgår de alltid ifrån att man har en partner. "Så får ni ut mer av varandra", Lär känna varandra på djupet" osv då när man är singel känner man sig ganska utanför. Man känner sig rätt misslyckad för att man inte lever upp till samhällets normer. Samma känsla får jag då jag läser kompisar och bekanta och icke bekanta uppdatera sina bloggar och skriva sin facebookstatusar med "möte med chefen imorgon på jobbet". "Går till jobbet fast jag är lite krasslig." Då tänker jag bara ja och jag har ju inget jobb vad ska jag skriva. "Slår ihjäl ännu en timme med att kolla på text tv." Typ! Visst jag har ambitioner att skriva. Men det stannar vid ambitioner. När man är sjukskriven så är det ju av en anledning man är ju sjuk. Man orkar ju inte så mycket. Man kan ju absolut inte jobba. Men en 1 A4 borde jag ju kunna knåpa ihop i varje fall.

2 kommentarer:

  1. Försök påminn dig själv om att det är inte fel eller fult att vara sjuk!

    Som sjuk är ju en del av ens "arbete" att jobba för en friskare tillvaro - man gör så gott man kan. Viktigt att försöka vara snäll mot sig själv tror jag. Finna glädje så gott det går i små saker. Planera in en sak varje dag. T.ex. träna, fika, film, bibliotek, städa osv. Det kanske känns bättre att ha en plan för dagen när du vaknar?

    Om tankar om misslyckande, utanförskap eller liknande kommer så försök tänka att så här; så här är min situation nu (pga av sjukdom) - men det ska bli bättre. Och jag är redan nu en värdefull person!

    Du skriver ju en bra och intressant blogg också!

    SvaraRadera
  2. När jag känner på ett liknande sätt så brukar jag ta fram serieboken "Klas Katt på drift" ur bokhyllan. Då känner jag mig lite gladare.

    SvaraRadera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.