torsdag 21 februari 2013

Lucy

Mår bättre idag. Jag ska ut och röra på mig. Gå och kanske träna också om jag orkar. Läste bloggen av Lucy. Den tjejen blev inte gammal. Bara 25 år. Hon dog av brusten tunntarm och blodförgiftning som kan ha att göra med hennes tidigare genomförda gastric bypass. Lucy var också psykiskt sjuk. Mina tankar går till hennes anhöriga. Jag sökte på psykisk sjukdom + gastric bypass och hamnade där. Hon skriver att hon har varit alltifrån anorektiskt till kraftigt överviktig och vägde över 200 kg då hon var som störst. Tycker det är sorgligt att man som ung tjej är så utsatt och det är så viktigt det här med utseendet. Att det går så långt att man dör på kuppen i jakten på att passa in. Att bli godkänd. Jag är inte direkt purung längre men jag kan ju inte ungå hur folk hela tiden pikar mig för att jag är tjock och om det inte är viktväktarna eller itrim som de tycker att man ska testa så anser de att en gastric bypass vore bäst. Kan de inte bara låta mig vara? Tror de att jag är dum och inte fattar att det är dåligt på många sätt att vara överviktig? Tills vidare så säger jag nej till operation av det skälet att jag är psykiskt sjuk. Det brukar inte bli så lyckat när psykiskt sjuka genomgår fetmaoperationer. Jag försöker så gott jag kan med att träna och röra på mig och att äta så nyttigt jag kan efter bästa förmåga. Men herregud jag kan inte trolla bort mitt hunger och sug. Det måste jag jobba med. Varje dag får jag kväva impulserna att gå och handla godis eller äta direkt ur kylskåpet. Det är en ständig kamp.

2 kommentarer:

  1. Bara av ren nyfikenhet - vilka sorts komplikationer finns det risk för då psykiskt sjuka genomgår gastric bypass? Vad är det för extra risker som tillkommer, menar jag? Är det svårt att sköta medicinering efteråt, kan man få återfall eller vad? Hittar inget på nätet.
    På ett sätt kan jag förstå folk som drömmer om en GB - det är ju en quick fix jämfört med att kämpa i flera år utan att nå sitt mål. Om man ser på fetma som en sjukdom tycker jag det kan vara berättigat att göra det - alla har inte styrkan att stå emot sitt mat-begär.

    SvaraRadera
  2. Det är vanligt att psykiskt sjuka som gör gastric bypass får problem med at äta all medicin som man ska. Dessutom mår man ofta psykiskt dåligt efter. du kan läsa på i forum som bipolarna och familjeliv. Och nej det är ingen quick fix det krävs jättemycket jobb från patientens sida för att det ska funka. Visst det kanske kan vara bra med gbp för en annan som är psykiskt sjuk men för mig är det inte så bra.

    SvaraRadera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.