lördag 17 maj 2014

Stark

Hade en påse chips i skafferiet över från festen som jag öppnade och åt kanske en näve sen mådde jag illa. Ska slänga resten av påsen. Gick och handlade grönsaker och tänkte laga kycklingsallad till lunch med lite stekt halloumi och ugnsbakad paprika. Det positiva och glädjande är att jag kan laga mat och tycker om den sysselsättningen sen tycker andra att det jag gör är gott också för det mesta. Då kan man göra många goda grönsaksbaserade rätter som blir lätta måltider som nån här som kommenterade sa at jag skulle göra.

Igår mådde jag inget vidare. Jag hade en fruktansvärd huvudvärk och mådde illa. Ändå gick jag ut på en promenad  längs Magelungen. Jag fotograferade det som jag såg och drogs till. Sen satte jag mig på en bänk övermålad med grafitti som var placerade på Strandpromenaden och blickade ut mot sjön. Jag var ett med alltet för ett ögonblick sen så blev jag skrämd av något som rörde sig i buskarna bakom mig. Det störde min frid. En helikopter hoovrade över mig. Det blev lite obehagligt. Jag styrde kosan hem. Vilade i någon timme och  åt två Alvedon men jag mådde illa och hade huvudvärk ändå.

Kvällen blev dock bättre. Gick till Filminstitutet och såg Schakalerna om en atletisk man som jobbade som boxare, var alltid pank och fick jobb som livvakt hos en korrupt bankir och de reste genom hela USA. Jag hade svårt att hänga med i handlingen. ;Men det var vackra scenerier. Han var skitsnygg (Jean-Paul Belmondo) såklart och kvinnorna var som galna men filmen illustrerade på nåt sätt hans inre värld med bildspråket.

När jag kom hem lagade jag nudelsoppa. Det var fest med skränig kängpunk på våningen under. Jag hörde vad de sa när de gick ut på balkongen för att röka. Jag släckte alla lampor och tände stearinljus sen klädde jag av mig naken och tyckte att kroppen såg bättre ut i spegeln i skenet från stearinljusen. Sov som en bebis på två imovane och två propavan.

Nu idag känner jag mig skitstark och inget kan stoppa mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.