lördag 10 maj 2014

Gör om, gör rätt

Blev så glad när jag fick seriös och bra befogad feedback och kritik på det jag då hittills skrivit på min roman . När man skriver sin egen text blir man ju lite hemmablind och ser inte alla fel och skavanker. Jag tror jag ska låna en bok om skrivregler så att jag inte gör alla generalfel om och om igen. Men texten måste ju absolut korrläsas ett par gånger innan jag vågar släppa iväg det till något förlag. När jag gick i skolan fick jag VG i svenska. Jag gick i en tjejklass med många plugghästar i så det höjde ju lägsta nivån om man säger så. Jag vet att jag ofta stavar fel och hittar på egna ord och att jag inte alltid skriver grammatiskt korrekt. Men i bloggen blir väl det i synnerhet tydligare eftersom man inte sitter i Word med alla finesser som med kommer med det programmet och ändå blir det många fel ändå!

Personen som läste texten verkade tycka att det var kul att hjälpa mig och påpekade många positiva saker med det jag skrivit dessutom.

Elfriede Jelinek sa att hon aldrig tänker ut på förhand vad det ska handla om när hon skriver medan andra författare t ex Mats Strandberg skriver utförliga excel dokument på hur karaktärerna ska vara (jag följer hans instagram.) Jag är inte sortera böckerna i bokhyllan i färgskala typen men man kanske ändå kan ha någon slags ordning och plan med det man skriver. Jag har i varje fall deadlines i min anteckningsbok i som jag bockar av för att jag ska få lite pli på mig själv,  Sen har jag redan tänkt ut slutet som sagt men jag tycker att det är lite tjusningen att det händer något när man sitter framför ett tomt dokument och fyller det med text.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.