fredag 16 maj 2014

Ensam

Vaknade tidigt.  J svarar knappt när jag ringer. Jag kan förstå att det är mycket i hennes liv med familj och sysselsättning men jag har inte träffat henne på ett halvår. Hon säger att hon har mycket att göra och inte har råd att hitta på något. Om hon inte vill träffas kan hon ju säga det. Jag känner att jag inte har några vänner för de svarar inte när jag ringer. K påpekar ofta att jag blivit så tjock. Förstår att hon inte menar något illa men jag känner mig på något sätt sviken och sårad av hennes kommentarer.  P och jag bråkar ofta och blir elaka mot varandra. I är vänlig och säger uppmuntrande saker. Hon känns oförarglig men inget svar ofta när man ringer heller. Sen har vi de andra som jag inte har känt så länge men uppskattar att träffa dem.

Jag vet inte vem jag ska vända mig till med mina tankar. Jag känner att folk är så upptagna att det inte blir något samtal. Därför skriver jag här. Jag ska engagera mig politiskt i F!. Om jag objektivt analyserar läget så tror jag att jag hamnat i en sorts isolering som jag måste bryta. Tror att om jag kommer ut och träffar lite folk i ett sammanhang där man möts vid ett intresse så mår man bättre.

Jag känner att jag har problem med vänner. Alltid har alltid haft och kommer alltid att ha. Har självklart en massa fel och brister själv och är väl inte alltid en så bra vän själv. Men just nu känner jag mig ensam.

Var och såg My Fair Lady med Audrey Hepburn. En fantastisk film! Om en fattig blomsterförsäljerska som tas omhand av en fonetikprofessor som gör om henne till en fin dam och slipar bort hennes arbetarklassdialekt och klär henne i fina kläder. Alla har väl på nå sätt en my fair lady i sitt liv. Något man ser potentialen i och vill göra om till sitt. En liten övergiven hundvalp som man hittar och vill ge ett bättre liv.

3 kommentarer:

  1. Här kommer en hälsning ifrån en bloggläsare i alla fall!

    Det är svårt med relationer, och extra svårt när man inte mår bra. Du kanske kan försöka att inte ha så höga krav på vad vänskap är. Svårt att förklara... Även om man bryr sig om någon så kan det ju gå i vågor hur mycket man orkar engagera sig osv. Ibland får man försöka ha lite tålamod så kanske det blir bättre sen igen.

    SvaraRadera
  2. Håller med om att relationer är svårt. Jag mår inte på topp, men inte heller pissdåligt. Jag upplever att jag inte får kontakt med mina vänner. Att sänka sina krav är aldrig bra anser jag för då lever man ett liv som man inte vill ha. Visst går det i vågor hur andra är som vän och hur man själv är som vän. Men jag tänker på uttrycket-I nöden prövas vännen. Kan tillämpas här.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland är det så att även vännen är i "nöd".. Det får man inte glömma även fast man mår dåligt själv. Jag hoppas du förstår! /J

      Radera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.