torsdag 7 februari 2013

Ordna sig

Det tog musten ur mig att laga maten. Hon tyckte det gick bra och konstaterade at jag har ett enormt självförtroende och det stämmer nog. Självkänslan är väl det jag har problem med. Jag jobbar på den. Får väl läsa på lite om Mia Törnblom. Jag kommer ihåg en sak Mia sa och det var om du står med ena benet i det som varit och ett i framtiden så står du och pissar på nuet. Det tycker jag var roligt. Det stämmer lite.

Det kommer nog att ordna sig.

2 kommentarer:

  1. Jag har inte läst Mia Törnblom, men är hon en typisk självkänslo - profet så snackar hon tyvärr bull. Metoden "tala sig själv till självkänsla" har empiriskt visat sig inte bara overksam utan rentav kontraproduktiv. Många kan få en tillfällig skjuts, men med tiden slår den kognitiva dissonansens bakslag till, vilket gör det särskilt problematiskt om man har en bipolär diagnos, där metoden kan förstärka den känslomässiga berg och dal - bana som är problemet till att börja med. Överhuvudtaget är "självkänsla" ett uselt definierat begrepp, ofta förväxlat med "självförtroende", som därtill inte alls har den koppling till allmänt välmående man hoppats på. Kopplingen mellan våld och dålig självkänsla/lågt självförtroende, som ofta förts fram, är exempelvis genomfalsk. Våldsamma människor har snarare alldeles för gott men instabilt självförtroende, och reagerar på hot mot detta med våld.

    Kort sagt: beware för falska profeter.

    SvaraRadera
  2. Ja det kanske ligger något i det du säger. Det finns inga quick fixes. Våldsam undviker jag att vara men jag har märkt att jag blir irriterad för småsaker.

    SvaraRadera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.