söndag 21 oktober 2012

Dagens lärdom

Urk jag mår verkligen inte bra. Har kramat toastolen sen 8 i morse. Få se nu här det var väl ändå inte så mycket jag drack? 4 glas champagne, 3 glas vin och en liten avec. Jag är ju stor så jag borde klara mer än en normalviktig människa. Jag hade lovat Pimsan att gå på ett skugge co event på Clarion hotel, ordnat av A Non Smoking Generation så jag gick dit och där hade de dukat upp en hel kak buffé. Jag drack lite kaffe som kom upp i pausen fick kuta jävligt snabbt till damrummet men jag lyckades pricka rätt i varje fall.

Det var intressant. Jag visste inte att tobaksbolagen erbjöd fattiga familjer jobb i Malawi t ex. De fick då låna pengar till allt material som behövdes för att sätta upp en tobaksodling. De skrev på ett kontrakt sen fick de bara låna om de hade barn för företagen hade en baktanke med det. Sen när de kom igång så insåg de att det var mycket mer arbete än vad de hade räknat med så då för att klara sig och fullfölja kontraktet så tog de barnen ur skolan och satte dom i arbete.

Här har jag rökt i 17 år och säkert betalat de där jävla asen-tobaksbolagen 100 000-tals kronor. Jävligt bra beslut att bli rökfri. Har inte rökt et bloss på ett år.

1 kommentar:

  1. Har det redan gått ett år? :o OMG. Fan vad bra du är!

    SvaraRadera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.