onsdag 29 augusti 2012

Låtsas

Vi var på Orangeriet på Kungsholmen jag och en vän. Vi beställde in deras hamburgare på högrev och det var det godaste jag ätit på länge. Vi drack vin till. Sen tog vi efterrätt-citronpaj med hallonsås och capuccino. Det är ju mer en bar och café så de hade inte så mycket på menyn. Man fyllnade väl till lite för jag ville gå vidare sen. Jag tog en taxi med en trevlig kvinnlig chaufför tilll Riche. Det var modevisning där. Tjejerna hade stylats i håret på ett konstigt sätt så de såg ut som de hade horn. Jag gillade de gula vadderade shortsen bäst. Om jag hade kroppen att ha såna skulle jag köpa dem rakt av.

Jag kollade på en dokumentär igår som hette Psykakuten. Det var väldigt mycket cencurering när det handlade om patienterna och det kan man ju förstå. Dock var det en bipolär kvinna som gick ut med namn och bild.  Sen handlade det mycket om Anna Odells konstkupp. Personalen på akuten var ju skitförbannade när de förstått att det blivit lurade och det kan jag förstå. Odell blev satt i spännbälte och riktade kritik mot psykvården som använder sig av sådana metoder. Nu har inte jag sett hela Odells verk´bara bitar som det som filmades när hon sprang runt på bron och civilpoliserna kom. Men jag tycker att det är omoraliskt att utnyttja männsikor på det kalla och cyniska sätt. De tror ju att hon är sjuk.


3 kommentarer:

  1. Jag blev också skitförbannad när jag läste om hennes "konstinstallation" - det är ju för i helvete bedrägeri och hon stal ju vårdtid från folk som verkligen behöver den. Jävla dumheter. Det är tamigfan inte konst någonstans! Dumbrud är vad hon är.

    SvaraRadera
  2. Lyssna på hennes sommarprat - där förklarar hon mer om tankarna bakom. Jag var kluven till hennes installation innan men fick en annan bild av det hela när jag hörde detta.

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=3713791

    SvaraRadera
  3. Tankarna var säkert goda, men faktum kvarstår - hon snöt en massa resurser av statliga instanser som kunde kommit någon annan till godo. Folk kan ha dött samtidigt, eller tagit en överdos och inte fått hjälp. Om polisen kunnat vara någon annanstans kanske någon inte blivit rånad. Man får inte lov att personifiera en sjuk eller skadad människa så att man kräver insatser från polis och sjukvård, så enkelt är det för mig. Jag hade tyckt att det var lika jäkla fel om hon splattrat ner sig med grisblod och legat på gatan skrikandes att hon var skadad. Same same.

    SvaraRadera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.