söndag 24 maj 2015

Budget Berlin

Den här resan kostade totalt 10-11 000 kronor. Flyget kostade 2400 kr. Hotellet 3000 kr. Sen gjorde jag av med 5000 kr ungefär på mat taxi tunnelbana och nöjen. Jag var här här i 5 dagar drygt så det blir ca 1000 kr om dagen. Det är mycket pengar! Han på Forex sade att 500 kr om dagen skulle räcka men då känner han inte mig! Man kan ju å andra sidan göra av med hur mycket pengar som helst! Håller du budget när du är ute på resa? 
Om ni undrar hur jag hade råd med detta så var det för att jag fick låna av min gamle far. Jag vet att jag är bortskämd. 
Att äta på restaurang är betydligt billigare här i Berlin än i Stockholm. Man kan få trerätters och dryck för under 20€ och åka taxi är också mycket billigare för att inte tala om tunnelbanan. När man går in i tunnelbanan finns det inga spärrar. Fast det springer runt kontrollanter på tågen så det är viktigt att köpa biljett. 

Jag märkte av att det fanns många utslagna människor. När jag satt på uteservering kom en tandlös gumma och roffade åt sig mina salta pinnar. Jag sa inget för jag tänkte att hon måste vara hungrig. Sen var det många som låg och sov på trottoarerna och det var mångs som sålde de hemlösas egna tidning. Den kostade bara 15kr. 

Tyskland är ett intressant land. Tyskarna är laid back och det är liberalt när det kommer till droger och sex. Det röks på nästan överallt och det finns många fullt lagliga bordeller. 

1 kommentar:

  1. Jag håller aldrig min budget när jag reser, jag är kass på det. Mest går det pengar på presenter till familjen, och så mat som man vill äta som är extra god.
    Det är väl likadant i Tyskland som i Sverige med de utslagna och icke önskvärda i samhället, det är förjävligt.
    Kram Bea.

    SvaraRadera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.