fredag 29 juli 2011

Kvinnan, kroppen och utseendet

Att vara tjej är inte lätt säkert inte att vara kille heller men jag tänkte på det här med kvinnan och vad utseendet har för betydelse. Man får alltid höra vad fin du är i håret eller vad vacker blus du har t ex. Kommentarer som rör utseendet hela tiden och det gör ju automatiskt att man blir mer uppmärksam på hur man som tjej ser ut. Visst kan killar också vara självmedvetna och tänka på hur de ser ut men det är ju inte i samma utsträckning som det är för oss tjejer. Jag minns när jag var i tonåren och jag fick alltid höra att jag hade breda höfter, att jag var mullig och att jag inte hade så snygg kropp av mina så kallade vänner. Inte konstigt att man får knäckt självkänsla då. Jag vet just nu att jag är väldigt tjock. En del brukar säga att det är synd att jag som har så vackert ansikte inte gick ner i vikt för då skulle jag vara jättesnygg och då blir jag lite ledsen faktiskt. Jag menar det känns ju och man får lust att gå och äta en pizza och trycka i sig en påse chips för att liksom trotsa det som sägs. När jag får barn ska jag uppfostra dom att tycka att dom är bra jag ska inte lägga all fokus på utseendet för det underminerar liksom självkänslan.

 Ibland händer det att jag köper en tjej tidning som Veckorevyn och där är det ju verkligen all fokus på hur man ser ut hur man ska klä sig för att locka till sig killar hur man ska göra för att brösten ska se större ut osv. Ibland har det sådana reportage där vanliga kvinnor visar upp sina kroppar och då blir det ju automatiskt att man jämför och dömer och tänker t ex att hon hade för tjocka lår och hon var för spinkig osv. Jag tycker att det borde vara tyngdpunkt på andra saker än vikt och utseende. Ja det är mycket som är orättvist. En kompis till det sa att om vi levde i ett matriarkat så kanske det istället för thaikiosker skulle finnas afrikansk mat och i stånden skulle det stå vackra svarta killar som var nygifta med en svensk lady.

3 kommentarer:

  1. När man inte känner sig snygg och har fått en del törnar som sänkt ens självförtroende är det lätt att känna att samhället riktar fokus på utseendet mer än man hade önskat. Men jag tycker det har blivit lite bättre. Inte mycket men bättre. Skönhet har alltid uppskattats och jag, som både är och känner mig vacker, har inga problem med att samhället idag föredrar skönhet före ett mindre fördelaktigt utseende. Men skönhet kommer förpackat i både in och utsida, en vacker man blir snabbt ful om han har hemska värderingar. Samma gäller för kvinnor. Men självkänsla, självrespekt och självförtroende ligger inom samma område. Har du inget av de tre så spelar det ingen roll hur du ser ut.

    Svår balansgång. Vill man hellre vara "ful" och att världen ska rikta fokus på annat eller vill man vara vacker och själv slippa fundera på det?

    Skönheten till trots så är det inte alltid kul att vara "snygg". Man drar till sig uppmärksamheten fast man inte alltid vill det. Man ifrågasätts om man klagar eller är singel. Det förväntas andra saker av oss som besitter skönhet.
    Jag tycker att du är vacker. Du har många fördelar du måste upptäcka själv och lyfta fram. Ingen kan göra det åt dig. Du har inre kvaliteer som kan förändra världar, men du ser dom inte än.

    Folk är hårda mot de som itne har de lätt, för man tror att det funkar som en "spark i baken".

    SvaraRadera
  2. Jag måste bara fråga dig om du är utvecklingsstörd eller har någon annat tillstånd. Alltså, det du skriver är inte normalt för en kvinna i 30 års ålder. Btw, öven om du gick ner i vikt skulle du inte vara snygg. Skulle du inte heller få ligg, du är bara underlig på ett motbjudande sätt. COCO

    SvaraRadera
  3. Coco, go fuck yourself in the ass. Vänta... redan gjort. Döm inte folk innan du gått i deras skor. Dessutom har du verkligen inte en aning om vad du säger, det säger en hel del om dig som "person". Folk som du borde inte få bli kallade "personer". "Individ" funkar bättre, det kan ju lika gärna vara en vägglus. Känner du igen dig?

    SvaraRadera

Jag publicerar din kommentar efter att ha läst den. Your comment will be published after I have read it.